2011. október 1., szombat

2011 - KRIM 2 - 0.nap

Igazi kalandot akartunk... Megkaptunk... Már az első percektől... :)))

A tavalyi túrához hasonlóan az indulás napjára a létszám minimálisra rekuálódott. Múlt héten Vanchu jelezte, hogy nem tud velünk tartani, majd hét elején Zita szólt, hogy péntek délelőtt Kereszanyjával kell kórházba mennie, szinte esélytelen, hogy velünk tartson. MyCoval ketten maradtunk biztos résztvevők...

Hajnali 1-re végzek a pakolással, a motort felmálházom, és 4 órányi alvással hangolódok rá a mai napra.

Du 2-kor melóból kicsekkolok, és igyekszem haza, hogy a 4 órára megbeszélt indulásra odaérjek. 1/2 3 tájékán megcsörren a telefonom. Zita hív, hogy most végzett a kórházban, ha megvárjuk, akkor velünk tartana :))) Csomagolj és gyere!!!!!

1/4 4-re hazaérek, beöltözök, kiscsaládtól búcsúzkodás és irány a találkozási pont. Sikerül pontosan érkeznem, pár perc múlva MyCo is befut, részéről akár indulhatunk is. Mondom Neki: nem megyünk. Azonnal arcára fagy a mosoly, de a szívinfarktus közeli állapotból hamar kilábal, amikor közlöm Vele, hogy még Zitát megvárjuk, utána mehetünk :))))) Közben Zitától érkezik az üzenet: motor összepakolva, 1 óra múlva ott vagyok.

1/2 6-ra együtt a csapat,

átlagos péntek délutáni forgalomban gyűrjük a km-eket az ukrán határ felé.



Mielőtt Görbeházán megejthetnénk az első pihenőnket, a nap beájul a horizont alá,







jöhet a Dark Ride On The Moon :)))) Pihi után Mátészalkáig toljuk, a telihold narancssárgán tündöklő korongja már-már giccses háttérként uralja az eget.
A mátészalkai Tesconál Zita feltölti a kissé hiányos élelmiszer készletét, a közeli kagylós kúton vacsorát rögtönzünk az oldaldobozokból, majd haladunk tovább a tiszabecsi határátkelő felé. A magyar oldalon 15 perc alatt átjutunk (3-4 autó volt előttünk), az ukrán oldal már nem ennyire "kihalt", kb. 20-25 kocsi alkotta sorban araszolva tologatjuk a mocikat. Az egyik határőr végül a sor mellett előre "zavar" minket :) Felpörögnek az események, útlevelet, motor papírokat beadjuk, a korábbi migrációs formanyomtatvány kitöltése elmarad, negyed óra elteltével Vylok közvilágítás nélküli utcáján próbáljuk megtalálni a falu bankárának, Csabinak a portáját. Sikerrel járunk, hrivnya biznic letudva, irány a benzinkút. 270 forintos (10 hrv) nedűvel megpúpozzuk a tankot, a kutas srácok ámulattal csodálják a felmálázott motorokat :) Figyelmeztetnek, hogy az út minősége nem lesz kifogástalan... Ennek igazságtartalmáról már a benzikútról kifordulva magunk is meggyőződünk :))) Beregszász és Munkács érintésével "zúznuk az éjszakában, én meg pár haver" :DDD Munkács után normalizálódnak az útviszonyok, a rettenetes 60-as tempót 80-ra cserélve hasíthatunk a tavalyi túrán jól bevált "szálláshely felé". Helyi idő szerint 1 óra előtt 10 perccel felcsattintjuk a sátrakat és húzzuk a lóbőrt.

Napi útvonal:

1 megjegyzés:

Csabee írta...

Na végre:) Már vártam:)))