2010. március 14., vasárnap

2010-03-13 - OFF-ROAD

13. Van, akinek szerencsét hoz, van, akinek nem. Hogy nekem hozott-e??? Hamarosan kiderül :)

Ez a túra igazi last-minute volt. Péntek délután KissA feldobta az ötletet: legyen a szombati ebéd desszertje egy rövid karika terepen. Legyen :)

Időpontot leegyeztetjük, a túrakiírást 1-2 fórumba feldobom, hátha másoknak is akad ingerenciája egy "szolid" 40 km-hez itt a környék földútjain.

Szombat, "13". Délelőtt egy hirtelen mozdulatnak köszönhetően becsípődik a derekam. Nem tűnik vészesnek, úgy gondoltam nem is érdemes foglalkozni vele (szerk. megj.03.14:rosszul gondoltam). A találkozó 12.45-re van kiírva. Kicsit korábban érkezem. Az időjárás borongós, hideg is van (és a szél is fúj). Nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy bárkiben is dúljon a motorozási vágy, az indulásig (13.00) nem is jön senki. KissA még tegnap jelezte, hogy később jön, 13.10-kor csörög, hogy úton van, de a TA CDI-je szarakszik. Megbeszéljük, hogy hazamegy, kicseréli, és ha műxik, akkor jön.

13.40. Atti megérkezik, vele tart egy 2 perces havas eső is :)))

A jól bejáratott útvonalunkon haladunk Fót felé,


A csömöri patak a szokásosnál mélyebb,

A fasornál 10-12 öz rohant be a mezőről a fák közé.



A tőzegi tó környéke még száraz időszakban is dagonya, ezért ez a szakaszt Fót érintésével aszfalton kerüljük. A terepezést a fóti bánya mellet folytatjuk és a saras, néhol hófoltokkal tarkított csapáson "zúzunk" Csomád felé.

Háttérben a fóti Somlyó

A rövid pihenőt kihasználom, és egy kanyar erejéig letesztelem Atti TA-ját. Döbbenetes az a 70-75 kg minusz a Varához képest, alig lehet érezni a súlyát :))

Ha valakinek gondja van a motorja súlyával, szívesen kölcsönadom a Varát, hogy megnyugodjon :DDDDD

Haladunk tovább,


a fóti Somlyó Tájvédelmi Területet keletről elkerülve megyünk Veresegyház felé.

Sár és hó mindenütt:








Veresegyház közelében szusszanunk egy rövidet,


majd a Medveotthont körbemotorozva "rövidrezárjuk" a track-et,






és járt úton visszabarangolunk a fóti bányához.


Estére a derekam "finoman" jelezte, hogy komolyabban kellet volna venni azt a "kis" becsípődést, vasárnap reggel már csak négykézláb sikerült megközelítenem a mellékhelységet....Most kezdődhet a rehabilitáció :))))

Nincsenek megjegyzések: