2010. november 30., kedd

2010-11-21 - OFF-ROAD

A jól sikerült múlt hétvégi kétszemélyes off-road „beavatás” után úgy döntünk, hogy ezen a hétvégén is porolunk egyet, külön figyelmet fordítva a videózásra. Kijelölök néhány helyszínt a GPS-en, felpókozom a topcase tövébe a fotós állványt, motoros gúnyát öltünk és indul a mandula.
A legelső snitt a cinkotai buszgarázs közelében készül, de hiába a gondos „kamera beállítás” meg a jónak tűnő környezet, a felvétel valahogy mégsem illik bele a „történetbe”. Ha csak 1 fényképpel szeretném a környezetet bemutatni, akkor keresve sem találhattam volna jobb nézőpontot, videóhoz azonban „unalmas”. Nehéz kenyér ez, bőven van mit tanulni. Persze a felvételeket nincs időnk most végignézni, 3 óránk van összesen a videózásra, helyszín meg akad bőven. Ráadásul az felvételhez kapcsolódó teendők gyakran több időt vesznek el, mint a felvétel elkészülte. Állvány motorra rögzítése, levétele, beállítása, stb. Nem is időzünk sokat, robogunk a következő helyszínre, a Naplás tó közelébe. 3-4 beállítás elkészül, majd irány tovább Kerepesre. A szemétbányák felé vezető úton a „mocsárátkelés” szinte fix program :) Már az állvány elhelyezése sem egyszerű feladat, nehéz olyan tenyérnyi foltot találni, amit nem borít sár, nekünk ebből 3 kell :) Videoaparát bekészítve, felvétel, csapó! Megindulok a sár felé, már az első tócsa után „bepárásodik” a csizmám, az utolsónál már cuppog. Megfordulok és jöhet a felvétel második fele. Az utolsó előtti tócsánál a nyitott plexin át kb. fél liter sár landol az arcomban, Anya a „part mentén” fetreng a röhögéstől :DDD

Ezzel megvolnánk, de a következő helyszín a „nyúlon túl van”, úgyhogy jön a második kör. Ez egy domboldalról készített videó formájában maradt meg az ufókor számára. Amíg Mama átverekszi magát a bukszusokon, én gyors szépészeti beavatkozásnak vetem alá az ülést és környékét: megtisztítom a patakokban folyó sártól :DDD A krosszpálya melletti dűlőúton a film forog tovább, majd Csömör és Kistarcsa érintésével visszakalandozunk Kerepesre, a „kedvenc” pocsolyánkhoz. Újabb mocsárátkelés után egészen a gödöllői reptérig nyargalunk. Innen a szárítópusztai víztározó felé haladunk 3 felvételt beiktatva. Haladunk az utolsó helyszín felé, de a körülmények egyre mostohábbak: az eső csepereg, a levegő hűl. Asszony meg vacog, úgyhogy ülésfűtés maxra kapcsolom és hazáig ropogósra sütjük a hátsó felünket.

Hazaérve következhet a munka második fele, az elkészült videók vágása. Kb. 4 órányi fércelés után ezt sikerült összehozni:

1 megjegyzés:

karika írta...

Grat., jó lesz ez.
1:04-nél különösen jól szórakoztam...
bocs! :D