2011. február 28., hétfő

2011-02-27 - OFF-ROAD

A család ebéd utáni sziesztára készül, és pedig kapok 1,5 óra kimenőt. Mivel mással tölthetném az időt, mint egy kis "ház körüli" off-roadozással :)

Az M0 péceli lehajtójáig aszfalton morgatom a bütyköst, majd belevetem magam a sűrűjébe. A földútra letérve rögtön egy quad pálya mellett haladok el, magánterületnek tűnik, úgyhogy megyek is tovább. Az út rövid szakasz után kettéválik, egyik csapás az M0 melletti töltésre vezet, a másik egy aluljáróval a Pécel felé eső részre visz. A töltést választom. Első blikkre viszonylag tömörnek tűnik a talaj, ennek ellenére a motor úgy fickándozik alattam, mint tükörponty a szatyorban. Olyan érzés, mintha defektes lenne a hátsó gumi, többször meg is állok ellenőrizni, de szerencsére nincs gond.


A XVII.ker határán gurulok végig,



Ecser után a ferihegyi reptér a következő célpont. Haladok a bekötő úton viszonylag jó tempóban, egyszer csak ledadog a motor. Eltelik néhány másodperc mire leesik a tantusz: tartalékra kellene kapcsolni. (Hát igen, kijöttem már a rutinból, utoljára kb. 20 évvel ezelőtt volt olyan motorom, amin benzincsapozni kellett...) Mire megtalálom a benzincsapot és tartalékba kapcsolom, a motor már leáll. Ráadásul a lendületéből is vesztett rendesen, hiába váltok vissza és engedem rá a kuplungot, nem röffen be, indulhat a köszörű :))) 2-3 indítás után már pirítok tovább, a leszállópálya végében készítek néhány képet,


majd irány a közeli erdő.



Valahol itt kellene lennie az egyik enduró pályának, de tartalékon már nem szívesen vágnék bele komoly akciókba, a reptér mellett elindulok a régi endurópálya irányába.


Néhány perc múlva az üres "játszótér" közepén gyakorolgatok, amikor felbukkan a játékszerem hasonmása. Rövid beszélgetés után kiderül, hogy "lovasa" egykori gyorsasági motor versenyző. Közben felpezsdül az élet, egy RMZ250, majd egy DRZ400E parkol le az "ikrek" mellett.




A DRZ gazdája szintén gyorsasági versenyző, az RMZ-s srác meg vele egy egyesületben motorozik. Ebből látszik, milyen kicsi a világ :))) Megkezdődik a sztorizgatás, érdekes volt így első kézből hallani történeteket a motorozás "hőskorából". 2 óra úgy elröppent, hogy észre sem vettük :) A srácok úgy döntenek, hogy még egy rövid kanyarra közösen elporolnak. Én meg tartalékon inkább hazafelé orientálodok.

Nincsenek megjegyzések: