2011. március 29., kedd

2011-03-26 - TÚRA-MOTOROS ÉVADNYITÓ (BAKONY/VÉRTES)

Évadnyitó. Furcsán ízlelgetem a szót, mert pár éve még azt jelenetette, hogy 4-5 motorozás nélküli hónap után először csapok a lovak közé. Ez az elmúlt 3 évben megváltozott. Az off-road túráknak köszönhetően akkor sem kell lemondani a motorozásról, ha a körülmények aszfaltos-fülönfordulós eseményekre már alkalmatlanok.

A mai nap mégis rendhagyó számomra: 1 hónapnyi DRZ-s örömködés után ülök vissza a Mozdonyra. A szöcske 140 kg-ja után a Vara atomnehéznek tűnik, az első 2-3 km-en úgy közlekedek, mintha most tanulnék motorozni :)))) Szerencsére hamar sikerül akklimatizálódni, és előtörnek azok az érzések, amik miatt annyira megkedveltem ezt a vaskupacot :DDDD

Ilyen "Szentimentalista Pista" üzemmódban érkezem a találkozási pontra. Elsőként futok be, de nem sokáig árválkodom, egy ismerős "bajor kis propelleres" parkol le mellettem. Örömteli volt Andrást ismét a BMW nyergében látni a tavaly évvégi balesete után. Társaságban gyorsan telik az idő, az indulás időpontjára jó kis csapat verődik össze:
Attila + Niki (Honda CBF600S)
BIKE-R (HONDA XL1000V Varadero)
Csabee (HONDA XL1000V Varadero)
Imi + Gabika (Honda ST1300 Pan European)
Joci (Suzuki DL1000 V-Strom)
Kazeph + Andi (Kawasaki ZR400)
kiss_atti (Honda NT700VA Deauville)
Tomi (Yamaha TDM900)
Vanchu (Suzuki DL650 V-Strom)

Budapestről az M1/M7 kivezetőjén szökünk ki,

majd Biatorbágy érintésével
az etyeki Borút útvonalán haladunk Alcsútdoboz felé.Az út minősége hagy némi kívánni valót maga után, az időjárás gondoskodik hangulatban hozzá illő "háttérről".Egészen Székesfehervárig élvezzük a 811-es út "adottságait".

A fehérvári Tesconál a csapat tovább bővül:
Kazam+Mary (Suzuki GSF 1250 Bandit)
Taro+Tünde (Yamaha FJR 1300)

Innen Joci a Balaton felé veszi az irányt, mi pedig Várpalota-Veszprém érintésével a 8-ason folytatjuk utunkat,


Nagyvázsonyig meg sem állunk.

Készítünk pár fotót a Kinizsi várról,rövid nosztalgiázás után a Vigándpetendi "szerpentin" abszolválásával megdolgozunk az ebédért, irány a langallós :)))))
Kulináris élvezetek után "hív a vasút, vár a vár", irány Sümeg.Bringákat a pakolóban letámasztjuk, de így degeszre tömött bendővel eltekintünk a hegymászástól, szép ez innen lentről is :DDDD3/4 óra henye-hunya után Devecser és Pápa érintésével

bevetjük magunkat a bakony lankái közé,


majd a cseszneki "panorámaút" pakolójáig égetjük a 360 forintos kőolajpárlatot.

Bár a parkolóban egy 2 évvel ezelőtti motoros baleset mementójaként állított emlékhely figyelmeztet, hogy mennyire múlandó az élet, ez nem mindenkit tántorít el a száguldástól. A rövid (kb. 30 perces) ott tartózkodásunk alatt is volt 1 necces szitu: az egyik "mutatványos" úgy előzött egy kocsit, hogy közben jött szembe a busz. Nem sokon múlott, hogy nem lett belőle matrica.

Az egykerék már alapszintű tananyag:Csesznekről Kisbér-Kömlőd útvonalon Tatabányáig csalinkázunk,


majd a tatabányai kagylós kúton megitatjuk a lovakat, pacsi-puszi, majd kötelékben repülünk vissza Budapestre. A Hegyalja úton már csak Csabee-val kettesben verekedjük át magunkat a sűrű esti forgalmon, majd az új KRESZ szabályok adta lehetőséggel élve a buszsávban pirítunk az Örsig. Itt Csabee "balra el", én pedig 15 perc múlva megpihentetem a ménest a karámban.

2 megjegyzés:

taki írta...

Nem rossz... Bár már a képeket végig nézve is elzsibbadt a seggem. ;)

BIKE-R írta...

A DRZ-n nekem is elzsibbadt volna, de a Varával 450 km nem távolság :DDD