2008. április 17., csütörtök

TUNÉZIA - 2008-04-15 - 3. nap

A nappal egy idoben kelt a csapat, irany a deck es keszulnek a szebbnel szebb napfelkeltes fotok.

Mivel Szardinia szigetet meg hajnalban elhagytuk, es a nyilt vizen haladunk, a joval erosebbek a hullamok. A csapat nehany tagja mar szivesebben reggelizett volna a szarazfoldon :) Az idojaras meg egy kis napozasra is csabitotta a csapatot a taton.

Persze a burokracia a hajon is nagy ur, mindenfele papirt ki kellett tolteni a belepeshez es mindenre kerni a stemplit. Termeszetesen a nyomtvatvanyok csak arabul es ekes francia nyelven voltak feltuntetve :( Nagy erofeszitesek aran vegul minden pecset a helyere kerult es szepen lassan (46 km/h) a komp is befutott a tuniszi kikotobe, La Goulettbe.

A megkozelites es a kikotes megerne egy fejezetet, zsebkendonyi helyen forgolodtak a kikotoben a 164 m-es komppal.
Mi motorosok utolsokent hagytuk el a kompot, irany a vam. Itt johetett ujra a burokracia es a baksis lesok hada. A GPS-re kertunk engedelyt, megsem lenne jo, ha ennek hianyaban elkoboznak a masinat. Bele telt vagy 30 percbe mire 2 papirt sikerult megszereznunk. Papirmunka utan vamvizsgalat, meg ellenorzes, es hamar La Goulette strandjan talaltuk magunkat. A helyiek nagy bamulattal figyeltek a felmalhazott motorokat, mi pedig elindultunk szallas utan nezni.

Gyors foto a strandon,
tankolas Karthagoban


es irany tovabb Sidi Bou Said.

Ut kozben feltunt a Hotel Amilcar, amirol mar korabban is jokat olvastam, ezert rogton meg is neztuk.

40 TD-ert (22 euro) 2 agyas tengerre nezo erkelyes szobakat kaptunk reggelivel.

A szoba kulturalt, tagas, 2 szemelyre teljesen megfelelo, TV-telefon a szobaban,

motorok orzott parkoloban, a recepcios jol beszelt angolul, es welcome drinkkel vart minket. Egyszoval tokeletes. A furdoszobaban a kad egy kicsit maszatos volt, de ez nem volt veszes. Ellenben a reggelinel az egyik dzsem peneszes volt :(
Szobafoglalas es kipakolas utan irany a hofeher falaktol vilagito Sidi Bou Said.




Mivel 20 fok felett jart a homerseklet, motorozashoz a jol bevalt nyikorgos crosscsizma melle a crosspancelt vettem fel, ami nem kis vidamsagot okozott a helyi lakosok koreben. Sokan robotzsarunak titulaltak, a nyikorgo csizma miatt a legtobben a foldet furkeszve kozlekedtek, amerre jartunk :)
1,5 ora varosnezes utan hazafele utba ejtettunk egy helyi etkezdet. A tuneziaiak megleptek nagyszeru vendegszeretetukkel. Eloetelnek egy kis zoldseg-salata talat hoztak italokkal, majd foetelnek husok (barany, csirke), desszertnek gyumolcstal dukalt. Keszen voltunk, mint a mateklecke, es mindezt 10 TD-ert.
Etterem utan vissza a szallasra, majd le a partra egy kis labaztatasra a fovenyes parton :)
Majd kovetkezett a jol megerdemelt alvas. Az Amilcarban nem volt internet, es mi sem eroltettuk a keresest.

3 megjegyzés:

Joci-V írta...

Csak így tovább fiúk(lány) fedezzétek fel a "fekete" kontinenst irány a Szahara lélekben veletek vagyunk.

Marcsi írta...

Hajrá-hajrá!:)

Unknown írta...

Remélem ott jobb lesz az idő, Spanyolországban rettentő szar az idő, vsz ideért az a vihar ami titeket is áztatott.
Hajráááááááááááááá