2008. április 8., kedd

Tunézia 2008 - A kezdetektől

Még 5 nap, és egy nagy álom válhat valóra: átmotorozunk az afrikai kontinens egyik legeurópaibb országába, Tunéziába, ahol testközelből megcsodálhatjuk a Föld legnagyobb sivatagát: a Szaharát.

De hogy is kezdődött ez az "Afrika őrület"?

2007. január, ebben a motorozás nélküli időszakban miről is ábrándozhatna egy magamfajta motorostúra megszállott, mint a 2008-as tervekről :)))

És megint "ledobta az agyam az ékszíjat" (ahogy tette ezt 2006 telén az USA túrával kapcsolatban, ami továbbra is csak terv maradt).

Kezdődött az egész az alábbi kis videóval: KTM-MEL AZ INDIÁNOK FÖLDJÉN ,
majd jött a Budapest-Bamakó rally és az ott készült képek: Világfa csapat - Képtár.

Ami az i-re feltette a pontot, azt a Varadero fóruban találtam: Varadero - Tunézia 2006

Szóval a terv 2008-ra Tunézia :)

Egy gyors költségkalkuláció tovább erősítette az elhatározást: 8-10 napos európai túra árából ki lehet hozni a 16 napos túrát, persze az igényeket is alacsonyabbra kell állítani (sátrazás+gyíkhús).

Úgy tűnt, hogy mások is kedvet kaptak Tunéziához, úgyhogy jöhetett a tervezés fázisa.

Az első kérdés a tervezett szállások komfort fokozata volt: full apartman/hoteles (de akkor ez nem lesz olcsó fapados túra), vagy full sátras (de akkor ez nem lesz túl higiénikus túra), vagy 2 naponta sátrazás, a többi apartman/hotel (akkor ez olcsó is lesz, meg higiénikus is).

Maradtunk az aranyközépútnál: 3 naponta apartman, a többi (vad)kemping.

Az útvonal kialakításában és a látnivalók begyűjtésében nagy segítségemre volt a Lonely Planet útikönyvsorozat Tunézia könyve, illetve a lexicorient.com weboldal.

A terv végül összeállt: 2000 km, 10 nap és rengeteg látnivaló Tunéziában.

Néhány szakasz aszfaltmentes úton vezet, ehhez pedig nem árt egy kis rutint szerezni terepen.

Ennek jegyében 2007.11.24-én megejtettük az első (tunéziai túrára felkészítő) off-road túránkat. A folytatásra 2008.02.16-án került sor, a felkészülések záróakkordja a 2008.03.29-i off-road főpróba volt, ahol a tunéziai túra résztvevői teljes menetfelszereléssel jelentek meg.

Eltelt egy év, az ötletből terv született, és lehet, hogy az álomból valóság lesz???

Nincsenek megjegyzések: