2008. április 19., szombat

TUNÉZIA - 2008-04-16 - 4.nap

Delelott Karthago nevezetessegeinek megtekintese volt a cel. Damous el Carita bazilikanal letettuk a motorokat,

majd gyalog tovabb a romai szinhazhoz es villakhoz,
valamint az Antonius furdohoz
Rengeteg latnivalonak koszonhetoen az ido eszrevetlenul haladt, visszamentunk a motorokhoz, es az Acropoliumot mar motorhaton kozelitettuk meg.
Az Antonius forduhoz hasonloan ez is igen nepszeru, a szekesegyhaz elott 8-10 autobusz parkolt.
Del korul jart, a nap erosen tuzott, igyekeztunk arnyekbol vegig nezni a Bysra dombot,
majd lora pattantunk es megprobaltunk kievickelni a nyuzsgo Tuniszbol. A kozlekedes kaotikus, mindenki furakszik, meg a pesti forgalomban edzve is meglepodtem. A 4 savos uton legalabb 6 sav halad, a lampanal pedig nem meglepo, ha valaki a jardan keresztul probal elore menni, mikozben a gyalogosok a rendor szeme lattara boklasznak at a piroson. Kb 40 perc alatt kiverekedtuk magunkat a varosbol, es lenduletesen haladtunk Dougga fele. Ut kozben egy kis neve nincs faluban megpillantottuk, hogy az egyik etterem sutodejeben finom lepeny keszul. Fek, fordulas vissza, ugy is ebedido van :)
A recept ma is ua. mint tegnap este: eloszor kis salata adag + valami fuszeres pastetom, frissen sult kenyerlepennyel es bagettel, majd jott a hus, es vegul egy kis menta tea. Huuu, az nagyon jo volt :)))) Fizettunk is erte valami 6 TD -t :)
Ebed utan jol esett volna egy kis piheno, de nekunk meg hatra volt nehany km, ugyhogy nyeregbe pattantunk es meg sem alltunk Douggaig. A nagy teruleten elhelyezkedo romok megtekintesere csak 2 orat szantunk,




onnan irany Le Kef
és a le kef-i Muveszetek es Nephagyomanyok muzeuma. A muzeumhoz erve gyereksereg lepte el a motorokat. Imi kint maradt figyelni a jarganyokat.
A gyerekek addig ugraltak a motorok korul, mig MyCo motorjat megbillentettek, Imi odaugrott, hogy elkapja, erre az o motorja dolt el :((((
A muzeum nem tul nagy, de nagyon erdekes, a 3 TD belepot + 1 TD fotojegy boven megerte. A berber satortol elkezdve a tevenyergeken at a nepviseletekig minden megtalalhato benne.
Muzeum utan a helyiek eszkoztarat gazdagitotta Zita egy zsebradioval es nehany csokitojassal. Jo volt latni az arcokon azt az oszinte oromot, ahogy tudtak egy ilyen apro ajandeknak orulni. Sot, az egyik gyerkoctol mi is kaptunk viszonzasul 1-1 ragogumit.
Az este veszesen kozeledett, igy megitattuk a lovakat, feltoltottuk az elelmiszer keszleteket, es utnak eredtunk szallas utan nezni. Persze nem hotelre, vagy apartmanra kell gondolni, hanem egy akkora helyre, ahol 5 motort es 5 satrat el lehet helyezni. Az algir hatartol 1-2 kilometerre egy erdos hegyi reszen, a falutol 5-6 km-re meg is talaltuk :)
Egy kis tereprendezes a satraknak, a motorokat is biztonsagosan letamasztottuk a laza talajon es johetett a satorallitas. Imi a magatol nyilo satraval meg a rutinosabb versenyoket (Zita, Ispan) is lekorozte. A vaksotetben kifejezetten izgalmas volt a satorallitas, egy kis tabortuzzel javitottunk a fenyviszonyokon. A szallas helyeul szolgalo placc egy vizmosas vegen talahato plato volt, komolyabb esozeskor termetes koveket hord le a folyam a hegyrol. Vacsora utan zenei expertunk, Ispan szorakoztatta dalolasaval a tarsulatot, majd egy krumplis zsak hanyag eleganciajaval doltunk be a satrakba. A levego homerseklete este meg kellemes volt, reggelre azonban a halozsakban is a vacogase lett a foszerep.

2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Már úgy várom, hogy a képeket is lássam!:)
Nagy élményben van részetek, lesz majd mit mesélni, ha hazaértek...

Csabee írta...

Nagyon pöpec, 1 kalappal.
Ha nem jön közbe semmi akkor megyek elétek Riva del garda-ba.Majd SMS még megy, kissé nehézkes veletek beszélni mostanában:))