2010. május 4., kedd

2010 - Közel - Kelet Túra - 9. nap

A müezzin ismét gondoskodik a korai kelésről, szerencsére sikerül visszaaludnom. 7-kor kelünk, 8 körül a kemping recepcióján rendezem a számlát (2 JD/sátor) és rendelek egy jeepet a délelőtti túrához. Mielőtt megérkezik a jeep, a kemping mellett parkoló terepjárósoknál érdeklődök az árról. Egy 15-16 éves forma gyerek 20 JD/főről indít, de 10-ig sikerül lealkudnom, és próbálom győzködni, hogy minél több látnivaló férjen bele. A nagy hídig (great bridge) nem akar ennyiért elvinni. Megérkezik a rendelt jeep, 12 JD-ért belefér minden kívánságunk, felülünk a 28 éves, kissé viharvert Land Cruiser platójára és megindul a 3 órás kirándulás a „menyországban”. Lawrences Spring-nél kezdünk, majd Khazali Canyon, Little Bridge, Um Frouth Rock Bridge, Anfashieh Inscription, Grand Sand Dune a látnivalók sorrendje. Terepjáró túra után visszamegyünk a kempingbe, összepakoljuk a sátrakat és Aqaba-ig meg sem állunk. A klimatizált Burger Kingben hüsölünk egy kicsit (napon 38 fok van), majd Aqabától 20 km-re délre a Coral öbölben verünk sátrat a tengerparton. Fürdőzünk egyet, majd punnyadunk a napon :)

Este CBF Attival bemegyünk a McDonalds-hoz netezni. A meki netjéhez nem tartozik internet hozzáférés, egy másik nyitva hagyott wifi-re csatlakozunk. Nem egy szuper tempós, de legalább van  Mielőtt elindulnánk vissza a többiekhez, a McDonalds előtt egy kiskölök mellénk szegődik, mindenáron kis cukorkákat akar nekünk eladni. Próbáljuk finoman elküldeni, de erőszakos. Amikor a topcase-embe teszem be az övtáskámat, már figyeli, hogy még mi van benne, kezd egyre idegesítőbbé válni. Felveszem a sisakot és látom, hogy a kormány környékén valamit figyel. Nem tudtam mire vélni, a motort beindítom, sebességbe teszem a motort, és ahogy elindulok, a kis taknyos behúzza az első féket. Na ekkor gondoltam, hogy kéne neki adni egy pofont talppal, de elég sokan voltak az utcán, úgyhogy egy jobb egyenes beijesztéssel nyertem kb. fél métert, majd elindultunk szépen. Szép lassan kezd kikristályosodni bennem az az érzés, amit még eddig túrázásaim során sosem éreztem: ebbe az országba nem igazán vágyom vissza….

FÉNYKÉPEK

3 megjegyzés:

Csabee írta...

minden átolvasva és megszemlélve:)
Nagyon pöpec:))

Máté írta...

rendesen fogyhat a napkrém :)
hellyel-közzel elég ijesztő lehet a helyiek agresszivitása!
petrát eddig csak csaszi prezijein láttam :)
és nagyon tetszett a melléknapos kép!

BIKE-R írta...

Sajnos nem csak velünk voltak ilyen kedvesek a jordánok. Egy 17 lakóbuszból álló olasz karaván is viseli a nyomait a találkozásnak :(((